Masterclass – generativ AI i skolan

28 maj 2024, 11:00 till 29 maj 2024, 13:00

28 maj
Masterclass – generativ AI i skolan

Är du nyfiken på vad och hur du kan skapa med hjälp av generativ AI? Nu har du möjlighet att, med några av RISEs experter tillsammans med AI-intresserade kollegor från Helsingborgs stads skolor, utforska och tillämpa möjligheterna med generativ AI.

Under två halvdagar får du workshopa kring tillämpning av AI för lärande. Det kommer exempelvis handla om att prompta fram en elevassistent, förvränga eller klona röst, skapa avatarer av video/bild eller generera och bearbeta text. Under Masterclassen ges du möjlighet att bredda din förståelse för vad AI skulle kunna innebära för skola och lärande, samt utforska ett antal tjänster för att förstå vilka möjligheter som finns.

När?

  • Dag 1: 28/5 kl.11-17
  • Dag 2: 29/5 kl.8.30-13

För vem?

Masterclassen passar dig som påbörjat ditt utforskande av bild- och text-generering och som vill ta nästa steg i din kompetensutveckling. Du har ett uttalat ansvar att dela med dig av kunskapen i den egna skolan eller i kommunen. Din roll kan exempelvis vara IKT-pedagog, digitaliserings-ansvarig, osv. Rektor gör intresseanmälan och har fått mer information.

Hur?

Under Masterclassen varvas genomgångar med utforskande under ledning av RISEs experter. Du behöver en dator som du kan installera program på. PC eller MAC spelar ingen roll. Under masterclassen kommer du ha tillgång till RISE Sandbox, vilket innebär att du inte behöver ha egna konton på de tjänster vi kommer utforska.

De som deltagit i workshopen kommer erbjudas möjligheter att träffas och nätverka vidare efteråt med stöd av Pedagogiskt center och Innovationscenter Parken.

Masterclassen leds av Micke Kring och Lotta Fransson från Sveriges forskningsinstitut RISE. Under masterclassen samlas kollegor från olika skolor i Helsingborg, alla med ett gemensamt intresse och nyfikenhet för just AI i skolan. Masterclassen bygger på modeller för design thinking som ofta används i innovationsprocesser och till sin form bjuder den på mycket utforskande och gemensamt lärande.

Masterclass – generativ AI i skolan

  • 28 maj 2024, 11:00 till 29 maj 2024, 13:00
  • Längd: 2 dagar

Plats

Parken: center för innovation
Henckels torg 3
252 36 Helsingborg

Visa på karta

Arrangör

Skol- och fritidsförvaltningen och RISE