Vad?

I den smartare staden, hjälper tekniken till att hålla oss trygga. Helsingborg är första staden i världen med livbojar som automatisk varnar när de tas bort från sina platser – tack vare uppkopplade magnetiska sensorer.

När Utvecklingsingenjör Andreas Hall, som jobbar med att digitalisera Helsingborgs offentliga utrymmen, insåg att magnetiska sensorer kunde vara nyckeln till att förverkliga detta projekt, letade han med ljus och lykta och upptäckte till slut att den rätta sensorn för jobbet redan existerade, men på ett väldigt oväntat ställe borta i USA!

Nu kan vi alla känna oss trygga i att livräddningsutrustning kommer att finnas på plats om vi behöver det, så vi kan njuta av våra stränder, bäckar och dammar med ro. Och våra underhållsentreprenörer ersätter saknade livbojar snabbare och sparar in på både tid och körning för att övervaka och ersätta livräddningsutrustning i staden.

Effektmål

I den smartare staden, hjälper tekniken till att hålla oss trygga. Målet är ökad trygghet för stadens invånare och besökare.

Kontakt

Namn: Andreas Hall
E-post: andreas.hall@helsingborg.se