Vad?

Om du fick frågan: Hur låter Helsingborgs olika stadsdelar? Vad skulle du svara då? I det här projektet kommer vi kunna låta lokala musiker och andra kulturutövare, tillsammans med bland andra Helsingborgs symfoniorkester, besvara frågan genom att skapa musik som ljudsätter Helsingborg. Med teknikens hjälp kan lyssnaren ta sig fram genom staden t ex gående eller cyklande på cykelvägar, till rytmen av ett sömlöst föränderligt soundtrack i hörlurarna.

Varför?

Genom Min stadsdels soundtrack förs möjligheten till eget skapande ut till lokala kreatörer runtom i staden i ett visionärt projekt. De musikaliska resultaten bidrar dessutom till stolthet och gemenskap lokalt. Med de tekniska lösningarna skapas förutsättningar till ett nytt sätt att upptäcka, uppleva och lära känna staden och dess olika delar.

Hur?

Vi testar en process där professionella musiker och lokala aktörer tillsammans skapar ett nytt innehåll; en höggradig involvering är utgångspunkten i arbetet. Vi testar digital ljudteknik kopplad till GPS eller liknande för att skapa sömlöst föränderliga ljudlandskap.

Invånarinvolvering

Projektet kommer skapas till 100% med invånarna men tills vi kan mötas i grupper så pausas projektet

 • Utmaning

  Hur motverkar vi segregationen i samhället?

 • Kategori

  Integration

 • Teknologier

  Applikation, Digital kommunikation

 • Sektor

  Digitalisering, Kultur, Medskapande, Områdesarbete

 • Partners

  Helsingborg Arena och Scen, Helsingborgs symfoniorkester, Kultur i stadsdelar

Kontakt

Namn: Serkan Erol
E-post: serkan.erol@helsingborg.se

Namn: Max Granström
E-post: max.granstrom@helsingborg.se