Integration

Min stadsdels soundtrack

Avbruten

Min stadsdels soundtrack

Vad?

Om du fick frågan: Hur låter Helsingborgs olika stadsdelar? Vad skulle du svara då? I det här projektet kommer vi kunna låta lokala musiker och andra kulturutövare, tillsammans med bland andra Helsingborgs symfoniorkester, besvara frågan genom att skapa musik som ljudsätter Helsingborg. Med teknikens hjälp kan lyssnaren ta sig fram genom staden t ex gående eller cyklande på cykelvägar, till rytmen av ett sömlöst föränderligt soundtrack i hörlurarna.

Varför?

Genom Min stadsdels soundtrack förs möjligheten till eget skapande ut till lokala kreatörer runtom i staden i ett visionärt projekt. De musikaliska resultaten bidrar dessutom till stolthet och gemenskap lokalt. Med de tekniska lösningarna skapas förutsättningar till ett nytt sätt att upptäcka, uppleva och lära känna staden och dess olika delar.

Hur?

Vi testar en process där professionella musiker och lokala aktörer tillsammans skapar ett nytt innehåll; en höggradig involvering är utgångspunkten i arbetet. Vi testar digital ljudteknik kopplad till GPS eller liknande för att skapa sömlöst föränderliga ljudlandskap.

Publicerad: 8 juni, 2020
Senast uppdaterad: 12 februari, 2024

Effektmål

Ambitionen är att ljud stråken i vår stad ska ligga kvar även efter H22.

Resultat

En ny webbaserad lösning har hittats. Inga appar, installationer eller inloggningar krävs. Stöd för Bluetooth finns. En utlysning skall ske om en tävling i de fem H22 områdena. Fem vinnare kommer att utses av en jury. Alla fem bästa låtarna från de olika områdena kommer att läggas in på respektive område så att våra besökare och invånare kan ta del av musik bidragen.

Invånarinvolvering

Projektet kommer skapas till 100% med invånarna men tills vi kan mötas i grupper så pausas projektet

 • Drivs av

  Kulturförvaltningen

 • Kategori

  Integration

 • Teknologier

  Applikation / Digital kommunikation

 • Sektor

  Digitalisering / Kultur / Medskapande / Områdesarbete

 • Partners

  Helsingborg Arena och Scen / Helsingborgs symfoniorkester / Kultur i stadsdelar

Kontakt

Namn: Serkan Erol
E-post: serkan.erol@helsingborg.se

Namn: Max Granström
E-post: max.granstrom@helsingborg.se