Demokrati

Interaktiv belysning året runt på Sofiero

Testas som pilot

Interaktiv belysning året runt på Sofiero

Vad?

Vi skapar en helt ny upplevelse av Sofiero. Ett besöksmål som är mörkt stora delar av året blir upplyst med interaktiv ljussättning året om. En ljussatt park, både gångar och upplevelser, som du kan vara med och styra med hjälp av den senaste tekniken. Vad sägs om att lysa upp parken efter ditt humör, ackompanjerat av din favoritlåt?

Varför?

Med denna utveckling av parken skapas en på samma gång attraktiv och trygg ljussättning. Med en interaktiv belysning, som uppmuntrar medskapande, ökar besökarupplevelsen och möjliggör nya, unika upplevelser av en redan unik plats. Sofiero förstärker sin position som ett tillgängligt, attraktivt besöksmål för Helsingborgaren och turisten hela året om.

Hur?

Med hjälp av smarta IoT-lösningar och den gemensamma kunskapen inom staden, dess förvaltningar och externa aktörer skapar vi någonting nytt och spännande i offentlig miljö. Smart belysning börjar bli vanligt i hemmen. Med detta innovationsprojekt tar vi lösningarna in i ett mycket välkänt offentligt besöksmål.

Projektet är indelat i två faser och arbetet påbörjades februari 2022 där etapp 1 ska vara klart i april och etapp 2 beräknas vara klart i april 2023.

Publicerad: 8 juni, 2020
Senast uppdaterad: 5 juli, 2024

Kontakt

Namn: Mikael Löfving
E-post: mikael.lofving@helsingborg.se

Namn: Max Granström
E-post: max.granstrom@helsingborg.se