Digitalisering & Teknik

Digitala visningar

Avbruten

Digitala visningar

Vad?

Kulturförvaltningen utforskar hur vi kan tillgängliggöra visningar och lokaler för att rusta oss för vår digitala framtid. Detta för att våra invånare ska kunna få ett nytt digital alternativ vilket tillgängliggör ett större utbud för våra besökare. Den digitala plattformen gör det mer lättillgängligt att ta del av aktuella utställningar och aktiviteter på Dunkers kulturhus, Kulturmagasinets 180 000 föremål, det generösa utbudet på Helsingborgs stadsbibliotek och alla dess filialer samt guidade visningar på Fredriksdals trädgårdar och museer. Utöver detta vill Fredriksdals trädgårdar och museer också kunna erbjuda spelifiering (gamification) i form av ”Mysteriet på Fredriksdal” – ett nytt sätt att umgås, tävla och upptäcka!

Varför?

Sedan 1999 har många museer och kultaktörer arbetat med att digitalisera sitt arbete i syfte att dokumentera, när Pandemin slog till blev detta arbete viktigare. I en värld där vi globalt behövt isolera oss har behovet att ta kulturen till hemmet varit mer betydande än någonsin. Det är mängder av material och kunskap som sitter innanför väggarna på våra institut som inte visas upp, att kunna erbjuda ett parallellt digitalt utbud gör det möjligt att tillgängliggöra och offentliggöra ännu mer av vårt kulturarv.

Hur?

Genom att digitalisera våra kulturinstitut kommer vi ge allmänheten ett komplement till den fysiska verksamheten. Hur ska vi annars kunna ta det av Kulturmagasinets 180 000 verk eller se flera utställningar, samtidigt?

Publicerad: 17 november, 2022
Senast uppdaterad: 5 juli, 2024
 • Drivs av

  Kulturförvaltningen

 • Kategori

  Digitalisering & Teknik

 • Sektor

  Digitalisering / Kultur

 • Partners

  Stadsledningsförvaltningen

Kontakt

Namn: Serkan Erol
E-post: serkan.erol@helsingborg.se