Vad?

Vi vill utforska om en digital tjänst kopplat till ett aktivitetsarmband kan få barn att röra sig mer, både genom spontana rörelseuppdrag och genom organiserad aktivitet från exempelvis föreningslivet. All rörelse ger poäng, poängen kan barnen följa i ett webbgränssnitt.

Varför?

Barn rör sig mindre och mindre, inte på grund av att de inte vill utan för att de ser hinder på vägen. Kan vi utveckla en tjänst som tar bort de hinder som barn känner för att starta en ny aktivitet eller för att komma ut och göra spontana uppdrag?

Hur?

Skolan förser ett barn med ett aktivitetsarmband som varje dag synkas mot en digital tjänst, i den digitala tjänsten kan barn välja små rörelseuppdrag som de kan genomföra under dagen eller välja att prova på en ny aktivitet. Via tjänsten kan de  få information om hur de ska förbereda sig inför den valda aktiviteten och själva lägga upp information och filmer när de provar aktiviteten.

På aktivitetsarmbandet kan de följa hur många steg de har tagit och det påminner barnen om de har suttit still i en timme.

Tjänsten ska testas under vårterminen 2021 på klass 5a på Anneroskolan och intiativet har vi valt att kalla ”Tomoveit” .

Effektmål

Ökad rörelse hos barn så deras rörelse möter Folkhälsomyndigheternas rekommendationer

Kontakt

Namn: Karolina Ekerlund
E-post: karolina.ekerlund@helsingborg.se

Namn: Kamran Salehpour
E-post: Kamran.Salehpour@helsingborg.se

Namn: Armin Pendek
E-post: Armin.Pendek@helsingborg.se