Vad?

Det digitala alternativet till WorkWalk – en möjlighet för elever att lära känna Helsingborgs arbetsmarknad utan att besöka dem på plats.  

Varför?

Helsingborgs årliga WorkWalk är ett uppskattat tillfälle för elever att få en inblick i flera olika branscher och företag. Att få kännedom om och inspireras av de många olika möjligheterna på arbetsmarknaden är grundläggande för att kunna fatta beslut om vilket gymnasieprogram en ska välja så småningom. Det är samtidigt viktigt för Helsingborgs arbetsgivare att få tillfälle att berätta om sina verksamheter för sina potentiella framtida kollegor.

Coronapandemin ställde sig i vägen för 2020 års WorkWalk men öppnade samtidigt upp för en helt ny möjlighet: En digital WorkWalk med virtuella arbetsplatsbesök.  

Hur?

Den 13e oktober 2020 gick den digitala versionen av WorkWalk av stapeln och istället för att träffas på plats fick Helsingborg åttondeklassare träffa våra lokala företagare digitalt istället. Du kan läsa mer om dagen och lyssna på de olika företagen här.

DigiWalk-konceptet fortsätter att utforskas, bland annat genom en satsning mot mellanstadiet tillsammans med Nanny Palmkvistskolan och Söderskolan. Du kan läsa mer om det och ta del av läromaterialet här.

Effektmål

Ökad kännedom om möjligheterna på arbetsmarknaden

Kontakt

Namn: Anna Magnusson
E-post: anna.magnusson@helsingborg.se